Skip links

Zo haalt u de lente in huis: 5 tips

Hoewel de lente pas net officieel begonnen is, schijnt de zon de hele maand maart al voluit. Naast het feit dat we het zonnetje al dikwijls mogen verwelkomen, lijkt de coronaperiode eindelijk ten einde te komen. Daarmee is het tijd voor een frisse wind in de woning. Het is tijd voor de lente in huis met deze vijf tips.

 

 • Houd de grote voorjaarsschoonmaak
  Een fris interieur betekent niet altijd een nieuwe inboedel bij de woonboulevard. Ga eens kritisch het huis door en ruim de overbodige spullen op. Denk aan accessoires maar ook aan meubels. Staat dat bijzettafeltje in de hoek van de kamer alleen maar stof te vergaren? Verlos het uit zijn lijden en zoek er een nieuwe plek voor waar hij wel goed tot zijn recht komt. Meubels verschuiven doet wonderen voor een nieuwe sfeer in de kamer, waarbij u gelijk de stofzuiger goed aan het werk kan zetten. Zo heeft u een nieuwe en frisse uitstraling, zonder grote inkopen.

 

 • Breng kleur aan
  U brengt kleur in huis op allerlei manieren: op de muren, meubels of accessoires. Kies voor een nieuwe kleur op de muur. Een die goed past bij de lente. Maar ook een nieuwe bank of gordijnen geven uw kamer een make-over. Gaat u liever voor subtiele veranderingen? Neem dan de accessoires onder handen als de kussens, het keukentextiel of de dekbedden. Een knallende keukendoek of theedoek werkt bijvoorbeeld als opfrisser in de keuken.

 

In de lente halen we vooral de aarde- en pasteltinten in huis. Deze combinatie werkt goed voor deze tijd van het jaar omdat het frisse en lichte kleuren zijn die de natuur uitademen.

 

 • Haal groen in huis
  De lente associëren we met volop bloei en bossen kleurrijke bloemen. Haal buiten letterlijk naar binnen met knallende bloemen en bloempotten. Kies een fris boeket met een bijpassende vaas om uw inrichting op te vrolijken. Zolang u de planten goed verzorgt, kunt u lang van ze genieten en hoeft er niet elke week een nieuw boeket te komen.  

 

 • Vervang de stoffen
  In de winter omringen we ons graag met dikke en zware stoffen om de warmte binnen te houden en de kou buiten. In de lente is het tijd voor nieuwe stoffen. Vervang uw winterse kleden door zomerse varianten als linnen of katoen.

 

 • Daglicht, daglicht en nog eens daglicht
  De dagen worden eerder licht en later donker, wat gelijk staat aan veel lichtinval. U haalt op geen enkele manier zo makkelijk de lente in huis als met een overvloed aan zonlicht. We snakken na de donkere en koude winterperiode naar meer zonlicht in huis. Werp daarom een kritische blik op uw raamdecoratie. Kies bijvoorbeeld voor lichte gordijnen met een zachte uitstraling waar de zonnestralen volop doorheen schijnen.

 

Kom langs bij Hado Textiel voor de lente in huis

Hado heeft alles op voorraad om uw huis lenteklaar te maken. Kies uit nieuwe en lichte gordijnen, kleurrijke kussens en ander opvallend textiel. Snuffel door onze showroom, voel de zachte stoffen en vergelijk de mooiste kleuren. Doe inspiratie op in onze woonwinkel of vraag naar advies.

 

Ik ben klaar voor de lente in huis.

Bekijk het assortiment

Chat openen
👋 De klantenservice van Hado Textiel staat voor u klaar! Stuur ons gerust een bericht via WhatsApp