Skip links

Welke raambekleding kiest u voor uw woning? De verschillende soorten op een rij

Geef uw ramen een mooie look met raamdecoratie in uw woning. U heeft keuze genoeg. Maar hoe weet u welke raambekleding goed in uw huis past? Hado Textiel zet de verschillende soorten op een rij en vertelt de voordelen per type.

Overgordijnen

Het eerste type raambekleding is overgordijnen. Deze zorgen voor sfeer in huis en helpen bovendien met isolatie. U heeft de keuze uit allerlei patronen en kleuren. Overgordijnen zijn een grote aanwezigheid in uw ruimte en kunnen daarmee een erg mooie aanvulling zijn. Bovendien kiest u met een bepaalde plooi voor veel of weinig plooivorming. Een enkele plooi gaat gepaard met minimale plooivorming, met als resultaat een strakke uitstraling waarbij de print goed zichtbaar is. Met bijvoorbeeld een vlinderplooi kiest u voor meer plooien en krijgt het gordijn een vollere uitstraling. Hado Textiel adviseert u er graag over.

Meer weten over isolerende raamdecoratie? U leest het hier.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn een minder grote aanwezigheid in een ruimte dan overgordijnen. Ze passen perfect bij een modern interieur en zijn makkelijk schoon te maken en te houden. In een slaapkamer zijn verduisterende rolgordijnen een goede optie, terwijl in de woonkamer juist meer licht mooi is met lichtdoorlatende rolgordijnen. Dit type raamdecoratie houdt hitte buiten in de zomer en warmte binnen tijdens de kou. Om de keuze welke raambekleding te nemen nog makkelijker te maken, zijn rolgordijnen mogelijk in elektrische uitvoering.

Naast reguliere rolgordijnen heeft Hado Textiel duorolgordijnen. Een duorolgordijn/roljaloezie heeft namelijk twee lagen stof, een doorschijnende en niet-doorschijnende baan, die langs elkaar schuiven. Zo bepaalt u makkelijk de lichtinval en privacy.

Plissé

Het grote voordeel van plissé bij het bepalen van welke raambekleding u kiest, is dat deze raamdecoratie voor veel typen ramen geschikt is. Bovendien neemt plissé weinig ruimte in beslag als u het bijvoorbeeld vergelijkt met overgordijnen. Speciale maten voor een raam in de vorm van bijvoorbeeld een trapezium zijn geen probleem. Door de top down bottom up uitvoering kiest u zelf welk gedeelte van het raam u afsluit. Dubbele plisségordijnen bestaan niet uit één maar twee stoflagen. Deze honingraatstructuur zorgt voor betere isolatie. Een elektrische uitvoering is eveneens mogelijk voor nog meer gebruiksgemak.

Welke raambekleding

Jaloezieën

Jaloezieën zijn verkrijgbaar in materialen als hout en aluminium. Deze sluiten mooi aan bij een moderne of industriële stijl. U kunt kiezen uit horizontale of verticale jaloezieën die ieder zorgen voor een andere uitstraling. Ook dit type raamdecoratie draagt bij aan isolatie. Bovendien nemen jaloezieën weinig ruimte in beslag aangezien de lamellen over elkaar vallen bij het optrekken van het gordijn. Verder zijn ze eenvoudig schoon te maken.

Shutters

Shutters zijn luiken die voor het raam komen. Ze worden voor uw woning en ramen uitgezocht en gemaakt, zodat u makkelijk de hoeveelheid lichtinval en privacy regelt. Ze geven uw ruimte een unieke uitstraling: ga voor een stijlvolle en luxe look. Waar u jaloezieën bedient met koordbediening, regelt u de stand van de shutters met een bedieningsstang of met de lamellen zelf.

Bent u op zoek naar raambekleding, maar wilt u gaten in uw muur of kozijn vermijden? Lees meer over raamdecoratie zonder boren.

Hado Textiel: welke raambekleding u ook nodig heeft

Hado Textiel levert het totaalpakket voor uw raamdecoratie: we geven advies over welke raambekleding perfect past bij uw woning en welke stoffen mooi aansluiten, we meten uw ramen in en hangen de raambekleding op. Neem een kijkje in onze showroom. Wilt u alvast meer hulp bij het kiezen van raamdecoratie? Deze blog met ons stappenplan helpt u verder. Uiteraard bent u ook van harte welkom om te vragen naar meer advies.

Ik wil raambekleding in mijn woning.

Profiteer in de maand mei van 20% korting op alle raamdecoratie van BECE

 

Chat openen
👋 De klantenservice van Hado Textiel staat voor u klaar! Stuur ons gerust een bericht via WhatsApp