Skip links

Vloerkleed in de zomer: 4x waarom een karpet tijdens de warme dagen

 

Een vloerkleed of tapijt: een woonaccessoire dat de meeste mensen vooral in de winter in huis hebben liggen. Maar ook in de warmere dagen is een karpet een mooie aanvulling. Hado Textiel legt uit wat de voordelen zijn van een vloerkleed in de zomer.

Een vloerkleed in de zomer

Een vloerkleed associëren we vaak met koude dagen, dikke stoffen en warme voeten in de winter. Karpetten komen terug in woonkamers onder de salontafels, in slaapkamers naast het bed en als lopers in de hal. Waar veel mensen het vloerkleed oprollen en opbergen wanneer het warmer wordt, kunt u het kleed ook laten liggen of kiezen voor een nieuw karpet. Waarom? Lees snel verder.

1. Een vloerkleed zorgt voor sfeer

Een karpet is een decoratief item dat de toon zet in uw woonkamer of slaapkamer. Wanneer u deze weghaalt, verandert de hele sfeer in de ruimte. Zeker wanneer de meubels in de woonkamer een aanvulling zijn op het karpet of andersom. Als het kleed uit dat geheel verdwijnt, mist een aspect in het hele plaatje en dat zorgt voor leegte.

Lees meer over de karpetten van Hado Textiel.

2. Wissel van sfeer in de zomer en winter met een ander tapijt

Net zoals we in de zomer andere kleding dragen dan in de winter, kunt u uw karpet ook omwisselen. Denk aan zomerse tinten of kleuren waarmee de ruimte een compleet andere uitstraling krijgt. Leg het vloerkleed los neer of zet er (gedeeltelijk) meubilair op. Een karpet met een vrolijke kleur of tint geeft uw woonkamer gelijk een zomerse uitstraling.

Wanneer u het andere kleed opgerold opruimt, zorg er dan voor dat licht, vocht en stof geen sporen achterlaten als u het karpet er over een half jaar weer bij pakt.

3. Kies voor materiaal dat fijn is voor warme dagen

Niet alle karpetten zijn van dikke materialen als stevig wol. Kijk eens tussen vloerkleden van een gladde stof of met een glad oppervlakte. Zo heeft katoen de eigenschap erg luchtig te zijn, iets wat in de zomermaanden ontzettend fijn is. We dragen immers niet voor niets veel katoenen kleding als het warm is. Dit type kleed is lekker dun, ligt losjes op zijn plek en is makkelijk op te bergen. Andere materialen die geschikt zijn voor de zomer zijn dun wol of jute.

Zo is het ook slim om een laagpolig in plaats van hoogpolig vloerkleed neer te leggen. Een hoge pool houdt in dat het kleed lange ‘haren’ heeft aangezien het opstaande draadje in de stof langer is. Dat maakt het vloerkleed dikker en hoger. Een laagpolig karpet is een ideaal vloerkleed in de zomer. Met een lage pool, korte haren dus, is de noodzakelijke schoonmaak makkelijker en is het eenvoudiger meubilair op het kleed te zetten. Bovendien ziet u een zomers design beter op een laagpolig vloerkleed.

4. Karpetten voor binnen en buiten

Bovenstaande tips gelden allemaal voor wanneer uw vloerkleed in huis ligt. Maar kleden zijn natuurlijk ook een mooi accessoire voor buiten in de tuin. Een kleed maakt uw terras nog gezelliger, en dat is juist fijn in de zomermaanden waarin we vol genieten van de zon. Kies een vrolijke tint of een opvallende kleur voor bij uw loungeset of eettafel. Buitenkleden zijn zo gemaakt dat ze goed bestand zijn tegen weersomstandigheden als regen of felle zonnestralen.

Hado Textiel: karpetten in alle soorten en maten

Hado Textiel heeft standaard maten karpetten en op maat gemaakte vloerkleden door een samenwerking met een gespecialiseerd bedrijf. U kunt voor ieder budget kiezen uit onze karpetten van de merken Interfloor, Tarkett en Lifestyle. Breng een bezoekje aan onze showroom en we geven u graag advies voor een perfect vloerkleed in de zomer.

Ik zoek een nieuw vloerkleed voor de zomer.

Kom langs in onze showroom.

 

Chat openen
👋 De klantenservice van Hado Textiel staat voor u klaar! Stuur ons gerust een bericht via WhatsApp