Skip links

Vinyl vloer kopen: voor- en nadelen van dit type vloer

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe vloer, heeft u de keuze uit diverse materialen. Denk aan PVC, tapijt of marmoleum. Een andere populaire optie is vinyl. Hado Textiel zet de voor- en nadelen op een rij bij het kopen van een vinyl vloer.

Wat is vinyl?

Een vinyl vloer is gemaakt van kunststof, net zoals een PVC vloer. De termen worden daarom vaak door elkaar gebruikt. Het verschil tussen PVC en vinyl is echter dat vinyl kamerbreed gelegd kan worden door de grotere afmetingen van de vloer. Dit zorgt voor een mooi en strak geheel, waarbij u geen last heeft van naden. Dit type vloer bestaat verder uit meerdere lagen: een sterke toplaag en een transparante beschermlaag. Een ander verschil tussen vinyl en PVC is het feit dat de onderste laag bij vinyl zachter en soepeler is. Die laag is bij PVC sterker.

Wat zijn de voordelen van een vinyl vloer kopen?

 • Geen vuil of stof vastgehouden

Een vinyl vloer houdt geen vuil of stof vast. De gladde oppervlakte is erg makkelijk schoon te maken. Bovendien is dit type vloer daarom ook slim voor mensen die last hebben van allergieën.

 • Vochtbestendig

Een vloer van vinyl is vochtbestendig. Daarom kunt u hem ook in de keuken of in het toilet leggen. De vloer is dus niet alleen beperkt tot de woonkamer of slaapkamer.

 • Geluiddempend

Een ander voordeel van het kopen van een vinyl vloer, is het feit dat de vloer geluiddempend is. Zo heeft u minder last van geluiden door lopen, dichtslaande deuren of rondrennende huisdieren en kinderen.

 • Te combineren met vloerverwarming

Een combinatie met vloerverwarming is bij dit type vloer zeker mogelijk. Het materiaal laat warmte namelijk perfect door.

 • Betaalbaar

Een vinyl vloer heeft een goede kwaliteit-prijsverhouding. U betaalt er niet de hoofdprijs voor, terwijl de vloer wel kwalitatief is. Er zitten echter wel verschillen tussen de kwaliteiten vinyl vloeren. Wanneer de toplaag sterker is, gaat de vloer langer mee en is deze dus duurzamer.

 • Veel designs

Wilt u een betonlook voor uw vloer? Of kiest u voor een rustieke uitstraling met een houtlook? Bij het kopen van een vinyl vloer heeft u de keuze uit diverse designs.

 

In het assortiment vinyl vloeren van Hado Textiel heeft u de keuze tussen de merken Interfloor en Tarkett.

 

 • Comfortabel

Wanneer u zoekt naar een vloer met veel loopcomfort, is een vinyl vloer kopen een slimme keuze. Dit materiaal is namelijk zachter dan tegels, planken, marmoleum, laminaat of PVC. Bovendien is vinyl flexibel en veert het licht mee. Ten slotte voelt de vloer warm aan, wat versterkt wordt wanneer u vloerverwarming toepast. Vaak last van de kou als u op blote voeten rondloopt in huis? Met een vinyl vloer is dat geen probleem meer.

 • Gemakkelijk te leggen

Als u handig bent in klussen in en rond het huis, kunt u aan de slag met het zelf leggen van de vloer. Waar moet u allemaal rekening mee houden bij het kopen van een vinylvloer als het op het aanleggen aankomt? De basisvloer moet egaal zijn, er mogen geen oneffenheden in de basisvloer te vinden zijn. Zijn die er wel, dan kunnen er bobbels en scheuren zichtbaar blijven na het leggen van de vinyl vloer. Zorg dat de basisvloer verder ook vrij is van vocht, stof en vuil.

 

De vloer kan vastgelijmd worden. Dan is de vinyl vloer alleen niet meer te verhuizen.

 

Wat zijn de nadelen van dit type vloer?

 • Statisch

Een vinyl vloer kan statisch zijn. Door de vloer te aarden lost u dit op.

 • Moeilijk weg te halen

Als de vloer verlijmd is, is deze niet goed meer los te halen in vergelijking met wanneer deze los gelegd is.

 • Verschillen in kwaliteit

Het is belangrijk dat u goed op de kwaliteit let bij het kopen van een vinyl vloer. Een vloer van slechte kwaliteit heeft een korte levensduur, en dat heeft als gevolg dat u sneller slijtages en beschadigingen heeft aan uw vloer.

 • Let op afdrukken van meubels

Zware meubels kunnen een afdruk achterlaten. Let bovendien op wanneer u meubels verschuift; u wilt geen krassen in de vloer.

Vinyl vloeren bij Hado Textiel

U vindt diverse kleuren en patronen wanneer het op vinyl vloeren aankomt. Het assortiment van Hado Textiel bestaat uit de merken Interfloor en Tarkett. Breng een bezoekje aan onze showroom en bekijk onze collectie vloeren.

Ik wil een vinylvloer voor mijn woning.

Kom langs in onze showroom.

Chat openen
👋 De klantenservice van Hado Textiel staat voor u klaar! Stuur ons gerust een bericht via WhatsApp