Skip links

Uw tuin inrichten voor de zomer met deze 3 stappen

Wanneer de zon volop schijnt en de zonnebrand klaarstaat, geniet u het liefst optimaal van het lekkere weer. Een mooie tuin is daar de ideale plek voor. Het is nu de tijd om uw tuin op te knappen, bijvoorbeeld door nieuwe meubels en accessoires in te slaan, zodat u er heerlijk bij zit in de zomer. Wij laten weten waar u op moet letten bij het inrichten van uw tuin.

Stap 1: de planten en bloemen

Kijk eerst eens rond of al uw planten er nog goed bij staan. Als een paar groene vrienden hun beste tijd wel hebben gehad, kunt u ze uit de grond halen en er nieuwe voor in de plaats zetten. Naast planten en bomen, zorgen bloemen voor nog meer kleur bij het inrichten van uw tuin. Een hele renovatie is vaak niet nodig, zeker niet als het budget niet eindeloos is. Maar hier en daar een extra bloemetje doet vaak al wonderen.

Stap 2: de tuinmeubels

Werp daarna een kritische blik op het tuinmeubilair. Heeft dat ook een opfrisbeurt nodig? Gooi niet halsoverkop de tuinstoelen de deur uit. Pak er eerst een poetsdoek bij en maak ze eens goed schoon. Dat geeft het meubilair al gelijk een nieuwe uitstraling. Mocht de poetsdoek niet opgewassen zijn tegen de viezigheid of vallen de meubels bijna van ellende uit elkaar? Dan is het slim te investeren in nieuw tuinmeubels bij het inrichten van uw tuin.

En neem daarbij mee: goedkoop is duurkoop. Zeker bij tuinmeubilair, dat vaak tegen extreme weersomstandigheden opgewassen moet zijn, is het slim te kiezen voor duurzame en kwalitatieve opties. Kijk bovendien naar wat u nodig heeft. Een gezin van twee personen hoeft geen drie banken, dan is een stel goede loungestoelen wellicht al goed genoeg. Bedenk verder of u vaak gezelschap in de tuin heeft of niet, want dan komen een grotere tafel een paar extra stoelen altijd van pas. Een ronde tafel neemt bijvoorbeeld minder ruimte in beslag en zorgt dat de hele tafel makkelijker met elkaar kan praten.

 

Men zegt niet voor niets: meten is weten. Pak het meetlint erbij en meet eerst voor u aankopen doet. Het zou zonde zijn wanneer u vol enthousiasme die nieuwe bank kocht, maar hij niet in de hoek blijkt te passen. Voorkom teleurstellingen en neem het meetlint mee naar de (online) winkel.  

Let ten slotte op waar u de meubels neerzet. Kijk waar de zon overdag staat en waar juist schaduw is, en baseer daar uw inrichting op. De hele dag in de volle zon zitten vindt niet iedereen fijn, maar alleen schaduw hebben terwijl u buiten vertoeft heeft ook niet altijd de voorkeur.

Stap 3: maak het inrichten van de tuin af met accessoires

Nu het groen en de meubels tiptop in orde zijn, is het tijd te focussen op de details. Neem de accessoires eens onder de loep. Zijn de tuinkussens bijvoorbeeld nog mooi? Of zijn ze vaal en versleten? Accessoires kunnen de look afmaken of juist afbreken. Een stel nieuwe kussens blaast weer nieuw leven in de tuin. Ook kunt u het meubilair zo ‘basis’ houden en met de trends meegaan met de accessoires. Kies bijvoorbeeld voor kleurrijke buitenkussens, met uitbundige patronen en felle kleuren.

Hado Textiel heeft een groot aanbod aan buitenkussens. De kussens van Sunbrella en Trekatex zijn bestand tegen weersinvloeden, vuil- en waterafstotend en makkelijk schoon te maken. Bovendien heeft Hado Textiel een eigen atelier. Op die manier maken we alle kussens op maat en zo precies naar uw wensen. Door de rits in de hoes zijn de buitenkussens ook makkelijk te wassen. Kom langs in onze showroom voor de mooiste kussens bij het inrichten van uw tuin.

 

Ik wil buitenkussens op maat

Kom langs in de winkel

Chat openen
👋 De klantenservice van Hado Textiel staat voor u klaar! Stuur ons gerust een bericht via WhatsApp