Skip links

Uw meubel laten (her)stofferen: 5x redenen waarom

Een meubelstuk heeft zijn beste tijd gehad. Het is aan u: de keuze een nieuw exemplaar te kopen of het meubelstuk een tweede leven in te blazen met (her)stofferen. Hado Textiel geeft vijf redenen waarom u wilt kiezen voor het stofferen van uw meubel.

Wat houdt een meubel stofferen precies in?

U heeft een meubelstuk in huis staan dat een flink aantal jaar geleden gloednieuw was. Nu is het meubel kapot: loskomende stof, vlekken op het meubelstuk of een oncomfortabele zitting. Kortgezegd: het is aan vervanging toe. Maar dat betekent niet dat bijvoorbeeld de bank of stoel een enkeltje afvalstort krijgt. Door een meubel te laten stofferen is de stof weer als nieuw.

Bij een meubel stofferen kiest u met welke stof opnieuw bekleed moet worden. Laat het meubelstuk ook gelijk repareren als dat nodig is: vervang een kapotte veer of verbinding of verruil de kussens. Zo kunt u gelijk het zitcomfort onder handen laten nemen, zodat het meubel weer als gegoten zit. Kies een stof die goed bij u past: houd er bijvoorbeeld rekening mee of er huisdieren of kleine kinderen in huis rondlopen die regelmatig op de bank springen.

Verder ziet u bij meubelstoffen vaak plooivorming terug. Elke stof heeft daarbij andere eigenschappen. Een stof die meer rekbaar is herstelt sneller, terwijl een strak gestoffeerd model juist minder plooien vertoont.

Waarom wilt u een meubel laten stofferen?

1. U geeft een meubelstuk een tweede kans

In plaats van het meubelstuk naar de stort te brengen, gebruikt u het meubel na het stofferen opnieuw een flink aantal jaar. Dat is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar zo draagt u bovendien bij aan een circulaire en duurzame economie. U helpt het milieu dus ook een handje.

2. U kunt het meubelstuk waar u gehecht aan bent blijven gebruiken

De bank die van oma is geweest of een stoel die generaties lang in de familie zit: het meubel is al oud, maar u hecht er veel waarde aan. Door het opnieuw stofferen van het meubel blijft het meubelstuk van u en ziet deze er weer fris en nieuw uit. Het is uw vertrouwde meubel, maar dan letterlijk in een nieuw jasje gestoken.

3. U maakt het meubel bij het stofferen volledig naar uw smaak

Wanneer u door een winkel loopt, vindt u misschien het patroon van de ene stof mooi maar de kleur van een ander meubelstuk. Bij het zelf laten stofferen van een meubel maakt u hem volledig naar uw wens. De keuze uit stoffen is daarbij enorm. Zo zit er altijd iets bij dat perfect bij uw meubelstuk en interieur aansluit.

Neem bijvoorbeeld een kijkje in onze showroom voor ons ruime aanbod meubelstoffen.

4. U heeft een volledig uniek meubelstuk

Uw vernieuwde meubel zult u niet terugvinden bij een ander in de woonkamer. Het is namelijk geen dertien in een dozijn meubelstuk dat in een winkel te koop is. U heeft bij het stofferen uw wensen meegenomen, en hem daarmee volledig naar uzelf afgestemd. Dat maakt het een uniek model.

5. Een meubel laten stofferen is goedkoper dan een nieuwe kopen

Zeker wanneer u een kwalitatief meubel zoekt, is het laten stofferen vaak minder duur dan een nieuw model kopen. Met een nieuwe stof geeft u een andere look aan uw woning zonder de hoge kosten van een volledig nieuw interieur.

De collectie meubelstoffen van Hado Textiel

Hado Textiel heeft een groot assortiment meubelstoffen om uw interieur nieuw leven in te blazen. We hebben stoffen van de merken Kobe en Leotex. Kom langs in onze winkel in Hilvarenbeek: we laten u graag alle stoffen zien en geven advies over het stofferen van uw meubel.

Ik heb meubelstoffen nodig.

Kom langs in onze showroom.

Chat openen
👋 De klantenservice van Hado Textiel staat voor u klaar! Stuur ons gerust een bericht via WhatsApp