Skip links

PVC vloer: de voordelen en nadelen op een rij

Bij een grondige renovatie of voor een nieuwbouwwoning is het een van de eerste aspecten op de checklist: de nieuwe vloer. Veel mensen zijn groot liefhebber van de PVC vloer. Maar waarom en wat zijn juist de keerzijden van dit type vloer? Hado Textiel brengt u op de hoogte van de voordelen en nadelen van een PVC vloer.

Wat is een PVC vloer?

Voor we uitleggen waarom de PVC vloer zo populair is, vertellen we waar de vloer uit bestaat. PVC staat voor polyvinylchloride. Een PVC vloer is gemaakt van kunststof met verschillende lagen van dit materiaal. Ondanks dat dit type vloer tegenwoordig niet meer van echt hout te onderscheiden is, zit er geen hout in verwerkt. Benieuwd naar de voordelen en nadelen van een PVC vloer? We hebben ze voor u op een rij gezet.

PVC vloeren zijn er in verschillende formaten. Zo is er plak PVC maar zijn er ook PVC klikvloeren.

Een PVC vloer: de voordelen en nadelen

Wanneer u een nieuwe vloer aanschaft, is dat vaak een flinke investering. Daarom is alle opties overwegen en de balans opmaken belangrijk. Welk type vloer is voor uw woning geschikt? De kans is groot dat een PVC vloer ook op uw lijst voorkomt. En dit is waarom:

 • De vloer gaat lang mee
  Een PVC vloer is erg sterk en heeft een beschermende toplaag. Het materiaal is sterker dan laminaat of vinyl. Door de goede slijtlaag komt u nauwelijks beschadigingen tegen op de vloer.

 

 • Het materiaal is geluiddempend
  U heeft geen last meer van dreunende voetstappen, dichtslaande deuren of luidruchtige kinderen: een PVC vloer is namelijk erg geluiddempend.

 

 • De vloer is eenvoudig te onderhouden
  Zeg vaarwel tegen grondige schoonmaakbeurten en agressieve reinigingsmiddelen. Door het vlakke oppervlak van de PVC vloer is deze ontzettend makkelijk te onderhouden. Bovendien is de vloer goed bestand tegen vocht. Iets gemorst? Met een PVC vloer is er niets aan de hand en veegt u het zo op. Ook allergieën zijn verleden tijd door het gladde materiaal.

 

 • Een PVC vloer kan in combinatie met vloerverwarming
  Niets is fijner dan in de koude dagen warme voeten hebben met vloerverwarming. Niet alle typen vloeren zijn geschikt om te combineren met die techniek. Een van de voordelen van een PVC vloer is dat vloerverwarming geen probleem is. Het kunststofmateriaal laat warmte namelijk goed door.

 

 • De stroken zijn (makkelijk) vervangbaar
  Heeft u toch een beschadiging opgemerkt in de PVC vloer? De hele vloer eruit halen is niet nodig: u kunt alleen de beschadigde strook vervangen.

 

 • U heeft een grote keuze in designs
  Wilt u met de vloer een rustieke houtlook creëren? Of kiest u voor een moderne aanblik met een tegel- of betondesign? PVC vloeren zijn er in allerlei ontwerpen en kleuren. Denk aan het populaire visgraat design of de Hongaarse punt: met PVC is van alles mogelijk.

 

Iedere medaille heeft echter twee kanten. Bij het aanschaffen van een PVC vloer moet u rekening houden met de volgende zaken:  

 • De basisvloer moet egaal zijn
  Een PVC vloer is maar een paar centimeter dik en erg flexibel. Dat is voor bijvoorbeeld de vloerverwarming een pluspunt, maar is tegelijk een nadeel. De ondervloer moet namelijk egaal zijn, anders werken de oneffenheden door in de PVC vloer. Hobbels, naden of ribbels zijn dan snel te zien. Een vloer laten egaliseren kost extra geld en tijd.

 

 • Het is niet de goedkoopste vloer
  En dat brengt ons bij het tweede nadeel van een PVC vloer: voor mensen met een klein budget is dit type vloer wellicht niet de slimste optie. PVC is duurder dan bijvoorbeeld laminaat. Toch is een PVC vloer zeker een goede investering omdat de vloer ontzettend lang mee gaat. Zeker wanneer u een poos in uw woning blijft, is PVC een duurzame en mooie keuze.

 

 • De vloer zelf leggen is niet makkelijk
  Tenzij vloeren leggen uw dagelijkse bezigheid is, vraagt een PVC vloer leggen vaak om meer expertise. Zeker bij een gelijmde PVC vloer is een flinke dosis concentratie en ervaring nodig zodat de stroken perfect aansluiten. De klikvariant van PVC is eenvoudiger, maar ook dan is ruim de tijd nemen en het goed opvolgen van de instructies essentieel. Om zeker te zijn van een strak gelegde en naadloze vloer is het slim een professional in te schakelen.

Een PVC vloer aanschaffen bij Hado Textiel

Heeft u de balans opgemaakt en is een PVC vloer de juiste keuze voor uw woning? Bij Hado Textiel gaan we stap voor stap voor u aan de slag: het opmeten en leggen van de vloeren doen wij zelf. Ons assortiment PVC vloeren bestaat uit de merken Tarkett, Bodiax, mFLOR, Lifestyle en Beautifloor. Naast PVC vloeren hebben wij ook marmoleum, vinyl en tapijt in onze collectie.

Ik wil een PVC vloer.

Kom langs bij onze showroom

Chat openen
👋 De klantenservice van Hado Textiel staat voor u klaar! Stuur ons gerust een bericht via WhatsApp