Skip links

Overgordijnen kiezen: zo kiest u de perfecte gordijnen

Overgordijnen komen in veel huizen terug. Ze zijn bedoeld om op te hangen samen met bestaande raamdecoratie zoals vitrages of jaloezieën. Daarmee zijn ze een populaire toevoeging in onder andere woonkamers en slaapkamers. Waarom zijn overgordijnen zo geliefd om te kiezen?

De voordelen van overgordijnen

• Ze zijn makkelijk te combineren met andere raamdecoratie

Vitrages, vouwgordijnen of plissés: overgordijnen zijn een perfecte match met andere raamdecoratie. Door voor een combinatie te kiezen brengt u veel meer sfeer in huis. Bovendien is het beter voor de isolatie en kunt u zo spelen met de lichtinval en privacy.

Ze hebben bijzondere, fijne eigenschappen

U kunt kiezen voor overgordijnen met bepaalde eigenschappen. Denk aan isolerende gordijnen om warmte binnen te houden en kou buiten. Gordijnen met akoestische eigenschappen zorgen voor een mindere galm of houden de drukte van buiten ook buiten. Verduisterende gordijnen zorgen er verder voor dat het donkerder wordt in de kamer.

Twijfelt u of er een overgordijn bijzit dat past bij uw smaak? Geen zorgen; de keuzes in stoffen, kleuren en patronen is eindeloos. Zo zit er bij het kiezen van overgordijnen altijd een set bij die perfect bij uw ruimte past.

• Ze geven meer privacy

Wilt u niet dat iedereen die langsloopt naar binnen kan gluren? Overgordijnen geven een extra stukje privacy, bijvoorbeeld als u aan een drukke straat woont of gewoon minder nieuwsgierige blikken naar binnen wilt.

• Ze beperken de lichtinval

De zon is vaak heerlijk, maar kan ook vervelend zijn als deze fel een ruimte in schijnt. Denk aan de warmte die de zonnestralen met zich meebrengen. Of het beperkte zicht als u tv wilt kijken. Overgordijnen zijn ideaal om die felle zon tegen te houden.

• Ze zorgen voor meer uitstraling aan een ruimte

Zeker, overgordijnen zijn erg functioneel voor het tegenhouden van zonlicht. Maar ze zorgen ook voor veel meer uitstraling in een ruimte. Overgordijnen zijn een mooi detail om een kamer sfeervol te maken. Ze geven de ruimte een totaal ander aanzicht: ze kunnen uw inrichting bijvoorbeeld opfleuren of juist neutraliseren.

Welke overgordijnen moet ik kiezen?

1. Bepaal in welke kamer ze komen

Elke ruimte in een woning heeft andere gordijnen nodig. In de slaapkamer gaat u bijvoorbeeld voor overgordijnen die het licht tegenhouden voor een goede nachtrust, terwijl de gordijnen in de woonkamer juist vooral voor meer privacy en gezelligheid moeten zorgen.

2. Kies de juiste stof

U heeft de kamer bepaald. Nu is het tijd te kiezen voor de juiste stof voor de overgordijnen. U wilt een gordijn dat aansluit bij de rest van uw inrichting, zoals de uitstraling van de meubels. Kijk naast de looks bij het kiezen van overgordijnen ook naar de functies van het gordijn. Moet de stof isolerend zijn om in de winter warmte binnen te houden en in de zomer buiten? Of zijn verduisterende eigenschappen juist belangrijk?

3. Kies de juiste plooi

De stof is gekozen, mooi! Nu is het tijd voor de laatste stap: welke plooi wilt u? Plooien zorgen onder andere voor geluidsdemping en geven uw gordijn meer volume. Maar welke moet u kiezen voor uw overgordijnen? De enkele plooi, dubbele plooi, driedubbele plooi, retourplooi, waveplooi, platte plooi of toch gordijnringen? De ene plooi geeft een heel ander uiterlijk dan een andere plooi.

Hier leest u meer informatie over alle verschillende plooien bij gordijnen.

De overgordijnen van Hado Textiel

Het assortiment gordijnen van Hado Textiel is erg groot. Wij maken onze gordijnen in onze eigen werkplaats om ervoor te zorgen dat we uw specifieke verzoeken nauwkeurig kunnen uitvoeren. Bij familiebedrijf Hado Textiel zorgen we persoonlijk voor de installatie van uw gordijnen, waardoor u verzekerd bent van uitstekende service en hoogwaardige kwaliteit. Kom langs in de showroom en we geven u graag advies voor het kiezen van de perfecte overgordijnen voor uw ruimte. Lees meer over onze overgordijnen.

Ik ben op zoek naar overgordijnen.

Kom langs in de showroom van Hado Textiel.

Chat openen
👋 De klantenservice van Hado Textiel staat voor u klaar! Stuur ons gerust een bericht via WhatsApp