Skip links

Met deze 3 opties kiest u voor raamdecoratie zonder boren

Het is tijd voor een nieuwe look voor uw ramen. Mooie stoffen gordijnen, lichte rolgordijnen of smaakvolle jaloezieën: de raamdecoratie is uitgezocht. Nu bent u bij het punt aangekomen hoe deze op te hangen. Wij zetten een paar opties voor raamdecoratie op een rij waar geen boren of schroeven aan te pas komt.

Waarom kiezen voor raamdecoratie zonder boren?

U heeft de perfecte nieuwe raamdecoratie uitgekozen. Het ophangen is de volgende stap voor een vernieuwde uitstraling in huis door de bekleding van de ramen. Pak niet gelijk de boormachine of schroevendraaier erbij. Boren of schroeven zorgt namelijk voor onuitwisbare sporen in uw kozijn of muur. Die kunt u voorkomen met opties voor raamdecoratie zonder boren.

Boren is verder hoe dan ook niet goed voor kunststof of houten kozijnen. Wanneer u gaten maakt in het materiaal, gaat de bescherming tegen lucht en vocht verloren. De stalen constructie die in kunststof kozijnen zit moet heel blijven om de isolatie optimaal te houden.

Bovendien kunt u zo tijdelijk raamdecoratie ophangen. Wanneer u bijvoorbeeld te maken heeft met lange levertijden op de gordijnen waar uw oog eigenlijk op viel. Of wanneer u tijdelijk in een woning zit waar nog raambekleding nodig is voor een bepaalde periode. Raamdecoratie zonder te boren is dan de ideale optie voor raambekleding zonder beschadigingen in het kozijn als gevolg.

Welke opties voor raamdecoratie zonder te boren zijn er?

Raamdecoratie ophangen betekent lang niet altijd dat u moet boren of schroeven. Er zijn andere systemen die raambekleding mogelijk maken zonder gaten in uw kozijn te krijgen. We geven drie opties voor raamdecoratie zonder boren:

  1. Kies voor plakken
    In plaats van boren, kunt u kiezen voor plakken. Plakstrips/plaksteunen zijn een goede optie om gordijnen op te hangen zonder gaten te hoeven maken. Bovendien is de raamdecoratie ook makkelijk weg te halen bij dubbelzijdige plakstrips zonder dat er resten overblijven. Kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen. Deze zijn er in tal van stoffen, kleuren en patronen. Neem elektrische raamdecoratie en breng uw comfort nog een stapje omhoog.

  2. Neem klemmen/klemsteunen
    Een tweede optie zijn klemmen of klemsteunen. Deze klemt u op het kozijn. Klemsteunen zijn onder andere handig voor aluminium of kunststof draai-kiepramen. De steunen klemt u op het draaiende deel van het raam, waardoor de raambekleding meebeweegt wanneer u het raam opent. Zo geniet u van uw raamdecoratie zonder te boren of lijmresten weg te moeten schrappen. Een voorbeeld van gordijnen die met klemsteunen kunnen werken zijn jaloezieën. Met deze gordijnen bepaalt u gemakkelijk de hoeveelheid licht en de mate van privacy. Kies uit horizontale of verticale jaloezieën en tover uw huis om zonder gaten in het kozijn achter te laten.

  3. Maak gebruik van een kliksysteem
    Een derde optie voor raamdecoratie zonder te boren zijn gordijnen met een kliksysteem, met magneetstrips als onderdeel. Het systeem bestaat uit een (aluminium) frame waar de raamdecoratie op geplaatst wordt. Dat frame is met magneten op het kozijn gezet. Zo hangt u bijvoorbeeld gemakkelijk plissé of dubbele plissé op. Deze gordijnen nemen weinig ruimte in beslag en zijn voor de meest unieke raamvormen geschikt.

Hado Textiel heeft een uitgebreid assortiment aan raamdecoratie

Met of zonder boren of schroeven, Hado Textiel heeft verschillende soorten raamdecoratie in huis. Onze collectie bestaat onder andere uit rolgordijnen, plissé en jaloezieën. Bezoek onze showroom en voel de stoffen met uw eigen handen. We geven graag advies om de perfecte raamdecoratie uit te zoeken voor in uw woning.

Ik zoek raamdecoratie zonder te boren

Bezoek onze showroom

Chat openen
👋 De klantenservice van Hado Textiel staat voor u klaar! Stuur ons gerust een bericht via WhatsApp