Skip links

Isolerende raamdecoratie: 5 voordelen van deze gordijnen

De koude dagen gaan gepaard met een gure en kille buitenlucht die we het liefst buiten houden. Isoleer uw ramen goed met de juiste gordijnen. Hado Textiel benoemt vijf voordelen van isolerende raamdecoratie.

De kou tegenhouden met isolerende gordijnen

Naast de aanvulling op uw decoratie spelen gordijnen mee in het regelen van de temperatuur binnen uw woonkamer/slaapkamer/andere ruimte. Met raamdecoratie zet u de toon neer in de kamer: van dikke stoffen en volle tinten voor een warme uitstraling tot dun materiaal en lichte kleuren voor een fris aanzien. Er kan veel warmte verloren gaan via de ramen. Met isolerende raamdecoratie behoort dat probleem tot het verleden en zit u er constant heerlijk warm bij. Waarom dit type gordijnen de perfecte keuze is voor uw ruimte? Wij zetten vijf redenen op een rij.

Voordeel 1: u houdt de kou buiten en de warmte binnen (en omgekeerd)

Zowel in de wintermaanden als tijdens de warme dagen zijn deze gordijnen een verademing. In de winter houdt de isolerende raamdecoratie de warmte binnen en in de zomer blijft de hitte juist buiten.

Een bijkomend voordeel: de gordijnen verduisteren ook. Zo heeft u niet alleen een fijne temperatuur, maar bepaalt u makkelijk de hoeveelheid lichtinval. Op deze manier slaapt u eveneens in de zomer lekker door als de zon al vroeg haar gezicht laat zien. Voorkom bovendien verkleuring aan uw meubels aangezien de raamdecoratie lichtinval beperkt.

Voordeel 2: u bespaart op de energierekening

We gaven het al eerder aan: rondom uw ramen kunt u veel warmte kwijtraken. Warmte waar u wel voor gestookt heeft. Bespaar op die stookkosten met isolerende raamdecoratie. Hierbij geldt ook: bij meer lagen wordt meer warmte vastgehouden. Zo kunt u de verwarming later aanzetten en dat komt de energierekening ten goede. Eveneens in de zomer: de airco kan net een standje lager staan wanneer isolerende raamdecoratie de hitte buitenhoudt.

Voordeel 3: u heeft naast isolatie ook geluidsdemping

Niet alleen voor isolatie zijn gordijnen een aanrader. Evenzo als het gaat om geluid(sdemping) is dit type raamdecoratie een echte topper. U neemt niet alleen afscheid van de galm in de ruimte, maar houdt ook storende geluiden buiten. De gordijnen ‘absorberen’ het geluid waardoor u er in huis geen last meer van heeft.

Voordeel 4: u brengt sfeer in de ruimte

Isolerende gordijnen hebben niet alleen een praktische functie, ze bepalen ook de sfeer in de ruimte. Kies voor een gordijn met een print zodat uw oog er gelijk opvalt wanneer u de kamer binnenkomt. Of kies voor raamdecoratie die juist goed wegvalt tussen de muren en meubels voor een rustigere uitstraling. De keuze is aan u.

Voordeel 5: u heeft de keuze uit verschillende stoffen en uitvoeringen

Ten slotte heeft u de keuze uit een enorm aanbod bij isolerende raamdecoratie. Zo heeft u altijd de gordijnen die perfect in uw ruimte passen. Gaat u voor een felle, opvallende kleur en een rijke stof? Of heeft u liever een dunner gordijn in een rustigere kleur? Isolerende gordijnen zijn er in alle soorten en maten.

Bovendien zijn gordijnen uit te voeren met verschillende soorten plooien. Zo bepaalt u of u een volle uitstraling wilt met bijvoorbeeld de dubbele plooi of minimale plooivorming met een enkele plooi.

Isolerende raamdecoratie van Hado Textiel

Wij maken onze gordijnen in ons eigen atelier. Zo kunnen wij uw wensen tot in de fijnste details toepassen. Bovendien monteren we de raamdecoratie zelf bij u thuis zodat u verzekerd bent van uitstekende service en kwaliteit. U kunt ons grote aanbod gordijnen bekijken in onze showroom. Wij maken uw gordijnen op maat.

Ik zoek isolerende raamdecoratie voor mijn woning. 

Bekijk het assortiment van Hado Textiel

Chat openen
👋 De klantenservice van Hado Textiel staat voor u klaar! Stuur ons gerust een bericht via WhatsApp