Skip links

Haal meer licht in huis met deze tips

Een flinke dosis zonlicht brengt vele voordelen met zich mee: ons lichaam maakt vitamine D aan, ons humeur krijgt een oppepper en het licht zorgt voor een ruimtelijk effect in huis. Niet gek dat veel mensen daarom het liefste zoveel mogelijk natuurlijke lichtinval hebben in hun woning. Wij geven tips hoe u in een handomdraai meer licht in huis haalt.

 • Kies voor een licht interieur

  Lichte kleuren weerkaatsen namelijk zonlicht. Dat brengt het effect mee van een spiegel, met extra licht als resultaat. Wanneer u een donkere vloer heeft, met zwarte meubels en allerlei donkere accessoires, wordt het licht juist geabsorbeerd. Zoek dus een ander plekje voor die donkerbruine stoel of verf de bijzettafel in een lichte tint. Zowel de muren, vloeren als meubels kunt u onder handen nemen en daarbij kiezen voor lichte kleuren.

  Een andere tip: haal spiegels in huis. Zet deze op een slimme plek neer, bijvoorbeeld tegenover het raam, waardoor extra daglicht de ruimte in gereflecteerd wordt. Bovendien kunt u zo zonnestralen laten schijnen op plekken waar de zon zelf niet komt. Een makkelijke zet om meer licht in huis te halen zonder ingrijpende veranderingen te hoeven doen.

 

 • Haal lichtblokkades weg

  Zorg dat uw ramen de ruimte hebben om genoeg licht door te laten. Haal blokkades weg voor meer licht in huis. Zowel binnen als buiten kunt u een kritische blik werpen op voorwerpen die het licht blokkeren. Denk aan een hoge kast die precies voor het raam staat. Of een forse boom die met zijn uitbundige blaadjes het zonlicht tegenhoudt.

 

Kijk niet alleen naar de grote voorwerpen in en rondom uw woning. Ook kleinere decoraties die voor ramen staan houden zonlicht tegen. Die pottencollectie op de vensterbank was wellicht niet zo’n slim idee. Breng het aantal accessoires op bijvoorbeeld de vensterbank terug tot een minimum en laat het licht lekker door.

 • Zorg voor meer licht in huis met meer ramen

  Een inkoppertje: meer ramen staat gelijk aan meer licht in huis. Aangezien een nieuw raam een grote klus kan zijn, is deze tip gelijk een grote. Maar de impact is aanzienlijk. Een extra raam laat gelijk een nieuwe lading zonlicht binnen. U hoeft niet per se een muur open te gooien. Kijk ook eens naar het dak voor een dakkapel of lichtkoepel bijvoorbeeld.

 

 • Bepaal de lichtinval met de juiste raamdecoratie

  Zonlicht is fijn. Maar te veel zonlicht kan juist averechts werken. Met de juiste raamdecoratie bepaalt u zelf hoeveel licht er in de woonkamer schijnt. Dikke, donkere gordijnen houden een deel van het zonlicht tegen. Lichte rolgordijnen laten daarentegen meer licht door, terwijl ze wel voor een deel de warmte van buiten tegenhouden. Hado Textiel heeft een groot aanbod aan raamdecoratie voor uw woning.

 

Heeft u te veel warmte in huis door het stralende zonnetje maar wilt u de zon niet volledig elimineren? Kies voor twee lagen gordijnen: een dikke en dunne laag. De dikkere gordijnen houden de zonnestralen tegen, terwijl u met alleen de lichte gordijnen juist meer licht in huis haalt.

Reguleer uw lichtinval met de raamdecoratie van Hado Textiel

Kies zelf hoeveel zonlicht u binnen laat met onze raamdecoratie. Ons assortiment bestaat uit rolgordijnen, plissé en dubbele plissé, shutters, horizontale jaloezieën en verticale jaloezieën. Kom langs in de winkel om de gordijnen met eigen ogen te zien en zelf de stoffen te voelen.

 

Ik ben klaar voor meer licht in huis.

Bekijk ons assortiment aan passende raamdecoratie

Chat openen
👋 De klantenservice van Hado Textiel staat voor u klaar! Stuur ons gerust een bericht via WhatsApp