Skip links

Goed slapen: met deze tips slaapt u lekker door

Goed slapen is ontzettend belangrijk voor uw gezondheid. Als dat niet lukt, kan dat best frustrerend zijn. In onze blog geven we u graag een paar tips die u gelijk kunt toepassen in uw slaapkamer zodat uw nachtrust verbetert.

 

Waarom is goed slapen belangrijk?

Wanneer u genoeg nachtrust heeft, die van goede kwaliteit is, komt uw lichaam weer bij van de hele afgelopen dag. De hersenen spoelen zich als het ware schoon. Wanneer u niet goed kunt slapen, kan dit grote gevolgen hebben. Zo kunt u last krijgen van een slechtere concentratie, prikkelbaarheid, hoofdpijn of van andere symptomen. Kortom, slecht slapen kan ervoor zorgen dat u niet lekker in uw vel zit.

Wij zetten voor u graag wat oplossingen op een rijtje. Tips waarmee u gelijk uw slaapkamer aan kunt passen zodat u hopelijk weer rustig kunt slapen.  

1. Zorg voor een fijne slaapplek

De basis voor een goede nachtrust is een fijne slaapplek. Zorg dat u een goed bed in uw slaapkamer heeft staan, met het juiste matras, dekbed en hoofdkussen voor u. Wat voor de een goed slapen stimuleert, kan er bij de ander juist voor zorgen dat hij de hele nacht wakker ligt. Probeer daarom diverse dekbedovertrekken, kussens en hoeslakens uit tot u een goede match heeft gevonden. Kijk daarbij ook naar de verschillende stoffen die er zijn: katoen, linnen, maar ook satijn of zijde.

Het juiste hoofdkussen is zeker van belang wanneer u goed wilt slapen. Deze zorgt er namelijk voor dat uw wervels zich ontspannen en daarmee nek-, schouder- en rugklachten voorkomen worden.

Hado Textiel heeft een ruim aanbod aan bedtextiel en kussens. Daarbij is niet alleen het comfort van belang, u kunt ook zelf een kleur en print uitkiezen die goed bij uw slaapkamer passen. Zo slaapt u heerlijk in een mooi bed. Kom langs in onze showroom en dan helpen we u met het kiezen van het juiste bedtextiel.

2. Regel het licht met de juiste raamdecoratie

Door te zorgen voor de juiste raamdecoratie kunt u makkelijk de hoeveelheid licht bepalen die binnenkomt. Voor een goede nachtrust is het namelijk fijn wanneer er niet te veel licht naar binnen schijnt. Licht remt namelijk de productie van het slaaphormoon melatonine waardoor goed slapen moeilijker wordt.

Voor raamdecoratie kunt u ook langskomen bij Hado Textiel. U kunt kiezen uit verschillende soorten raamdecoratie. Denk aan rolgordijnen, jaloezieën, plissé, dubbele plissé en shutters. Zo zit er altijd een goede optie bij voor in uw slaapkamer.

3. Zorg voor een koele en frisse slaapkamer

Wanneer het warm is in uw slaapkamer kan goed slapen moeilijk worden. Verlucht uw slaapkamer overdag door het raam open te laten staan zodat er frisse lucht naar binnen kan. Laat ’s avonds het raam op een kiertje staan. Zorg in ieder geval voor wat ventilatie in de nacht, als dat mogelijk is.

4. Ga even iets anders doen

Wanneer u maar blijft woelen, kan het slim zijn even uit bed te gaan en wat anders te gaan doen. Zorg voor een boek op het nachtkastje, ga even twintig minuutjes lezen en pas weer het bed in als u denkt dat goed slapen weer lukt. Let er wel op dat u schermen vermijdt. Dan kan het alleen maar langer duren voor u weer goed kunt slapen.

5. Goed slapen betekent geen mobiel onder het kussen

Wanneer u naar uw mobiel grijpt wanneer u niet kunt slapen, worden de hersenen weer actiever en kan het moeilijker zijn in slaap te komen. De verleiding is natuurlijk groot: even Facebook checken of door het laatste nieuws scrollen via Google. Probeer dit echter te vermijden, want het is zo alweer een half uur later. Laat uw telefoon bijvoorbeeld in een andere kamer wanneer u gaat slapen, zo is de verleiding minder groot.

 

Hado helpt u verder met goed slapen

U kunt bij ons langskomen wanneer u op zoekt bent naar slaapcomfort. In ons assortiment vindt u onder andere bedtextiel, kussens en raamdecoratie. Alle ingrediënten om u op weg te helpen weer fijn te kunnen doorslapen. Bezoek onze showroom, dan helpen we u graag met het maken van de juiste keuze voor uw nachtrust.

Chat openen
👋 De klantenservice van Hado Textiel staat voor u klaar! Stuur ons gerust een bericht via WhatsApp