Skip links

De voordelen en nadelen van een visgraat vloer

De visgraat vloer is ontzettend populair: u komt hem in vele woningen tegen. En dat heeft ook een goede reden. Hado Textiel legt uit welke voordelen en welke nadelen er aan een visgraat vloer zitten.

Visgraat vloeren zijn weer helemaal in. Het is en blijft tegenwoordig een favoriet in huis. De vloer is beschikbaar in verschillende soorten materialen en is daarom geschikt voor vele ruimtes. Zeker in stijlen als moderne en industriële interieurs vormt een visgraat vloer vaak de basis.  

Hoe komt zo’n vloer tot stand?

Een visgraat vloer wordt op een bepaalde manier gelegd. Een verpakking visgraat vloeren bestaat namelijk uit twee delen: linker- en rechterdelen. De eerste stap bij het leggen van zo’n vloer is het bepalen van de lijnen zodat de vloer recht komt te liggen. Het startpunt wordt bepaald en vanuit daar wordt doorgewerkt waarbij het erg belangrijk is dat de planken strak worden neergelegd.

Wat kost een vloer in dit patroon?

Hoeveel een visgraat vloer kost, is afhankelijk van verschillende factoren. Zo heeft de prijs te maken met het materiaal dat u kiest en de ruimte waarin u de vloer wilt hebben. U kunt kiezen voor een visgraat vloer van bijvoorbeeld laminaat, vinyl of massief hout. Vooral voor dat laatste materiaal kunt u rekenen op een hoge prijs. Vinyl is de goedkoopste optie voor een visgraat vloer.

Voordat de vloer gelegd kan worden, kunt u te maken krijgen met kosten voor het plaatsen van een ondervloer en het eventueel egaliseren van die ondervloer. De legkosten verschillen per vakman en daarom is het slim meerdere offertes te vergelijken.

Ten slotte speelt natuurlijk ook mee of u de vloer zelf gaat leggen of niet. Aangezien dit best een uitdagende klus kan zijn, kunt u voor het mooiste resultaat het beste een professional inschakelen. Zo bent u zeker van een prachtige visgraat vloer en heeft u zelf geen zorgen bij het leggen ervan.

Wat zijn de voordelen van een visgraat vloer?

De belangrijkste reden waarom men kiest voor een visgraat vloer, is de tijdloze en stijlvolle uitstraling. De vloer zorgt voor veel sfeer in de ruimte en vormt de perfecte basis voor een prachtig interieur. De houtlook straalt warmte uit en vult uw kamer. Een visgraat patroon past in elk interieur en zorgt er bijvoorbeeld voor dat kleine kamers groter ogen.

Verder is een vloer met dit patroon geschikt voor iedere ruimte: de ruimte hoeft niet per se rechte hoeken te hebben. Dat maakt de vloer ook geschikt voor kleinere kamers. Om het passend te maken wordt dan gewoon de punt kleiner gesneden.

Bovendien is een visgraat vloer te verkrijgen in verschillende materialen en kleuren. Zeker wanneer u een kleiner budget heeft en een houten visgraat vloer geen optie is, kunt u kiezen voor bijvoorbeeld laminaat of PVC. Het voordeel van PVC is dat een combinatie met vloerverwarming mogelijk is.

Styling Bregje Nix

Wat zijn de nadelen van een visgraat vloer?

Een visgraat vloer lijkt de perfecte optie, maar naast de voordelen zitten er helaas ook een paar nadelen aan dit type vloer. Zo zijn er natuurlijk de hogere kosten door het leggen. Voor een strak en goed resultaat is het slim een professional in te huren en daardoor loopt de prijs op. Er komt namelijk heel wat kijken bij het leggen van zo’n vloer, zoals we eerder al aangaven. Alleen wanneer u zeker bent van uw eigen kwaliteiten kunt u kosten besparen door zelf aan de slag te gaan. Maar aangezien het resultaat een prachtige vloer is, is het het wellicht ook waard om met een wat hoger budget een vakman in te huren.

Een van de andere nadelen kan zijn dat er een egale ondervloer nodig is. Wanneer dit bij u nog niet het geval is, zult u daar ook geld en tijd in moeten steken. Zonder een egale ondergrond is het niet mogelijk een visgraat vloer strak te leggen. Ten slotte kan de vloer gehorig zijn wanneer u laminaat als materiaal gebruikt.

Visgraat vloer laten leggen: Hado helpt u verder!

Wij helpen u graag verder bij de keuze voor uw visgraat vloer. In onze showroom hebben we verschillende materialen en kleuren beschikbaar. Zo zorgen we ervoor dat u de perfecte vloer kiest voor uw ruimte. We verwelkomen u graag in onze showroom voor meer advies.

 

Chat openen
👋 De klantenservice van Hado Textiel staat voor u klaar! Stuur ons gerust een bericht via WhatsApp