Skip links

De voordelen en nadelen van een marmoleum vloer

In de wereld van vloeren zijn er talloze keuzes voor een nieuwe vloer in uw woning. Maar welke past het beste bij uw ruimte en uw huis als geheel? Hado Textiel vertelt u meer over de voordelen en nadelen van een marmoleum vloer.

De voordelen van een marmoleum vloer

• U heeft ontzettend veel keuze

Elk jaar komen er nieuwe kleuren en designs marmoleum vloeren bij; een van de vele voordelen van dit soort vloer. Het assortiment vloeren beslaat talloze kleuren, printen en uitstralingen. Zo is er gegarandeerd voor ieder interieur een goede keuze marmoleum vloer. Denk aan een betonlook voor een moderne uitstraling of een marmerprint voor een chique indeling.

Wist je dat de term marmoleum een merknaam is? Linoleum vloeren van Forbo worden namelijk marmoleum genoemd.

• Een vloer van marmoleum is milieuvriendelijk

Duurzaamheid staat bij steeds meer mensen hoog op de agenda, ook bij het kopen van een nieuw interieur zoals een vloer. Een van de grote voordelen van een marmoleum/linoleum vloer: hij is gemaakt van natuurlijke materialen. Onder andere lijnolie, dennenhars en zaagsel zijn in de vloer verwerkt. De materialen komen van een hernieuwbare bron en linoleum is ook na de levensduur helemaal biologisch afbreekbaar. Met deze vloer heeft u dus niet alleen een mooie aanwinst voor uw ruimte, maar draagt u ook een handje bij aan een milieuvriendelijke samenleving.

• Het is een duurzame vloer

Een vloer vervangt u niet zomaar. Zodra u er eentje kiest, blijft deze vaak tientallen jaren liggen. Uw vloer moet dus wel tegen een stootje kunnen. Een marmoleum vloer gaat een flinke tijd mee. Door de duurzame materialen is de levensduur lang. De beschermende topcoat zorgt voor extra bescherming: krassen, slijtage en verkleuring door zonlicht zijn geen partij voor deze vloer.

Hoe u nog langer van de vloer kunt genieten? Onderhoud deze goed, bijvoorbeeld door om de zoveel tijd een beschermende filmlaag aan te brengen.

• Het is een hygiënische vloer, met vaak een vuilverhullende structuur

Krijgt u de kriebels van een vieze vloer? Met een marmoleum vloer hoeft u zich daar geen zorgen meer over te maken. De natuurlijke materialen van deze vloer hebben namelijk antibacteriële eigenschappen. Door de toplaag is er sprake van minder vuilopname, waardoor de vloer ook makkelijk schoon te maken is. Fijn voor mensen die last hebben van allergieën voor bijvoorbeeld huisdierharen of (huis)stof(mijt). Bang dat visite de stofdeeltjes op de vloer ziet? Bepaalde structuren kunnen ervoor zorgen dat vuil niet goed zichtbaar is op de vloer. Dat scheelt u weer een keertje stofzuigen.

• Last van gestamp door het hele huis: een marmoleum vloer heeft goede geluidsdemping

Stoort u zich aan al het geluid in huis: gestamp, dichtslaande deuren of dingen die vallen: een marmoleum clickvloer bijvoorbeeld zorgt voor goede demping van contactgeluiden door de kurkonderlaag.

• Last van koude voeten? Combineer marmoleum met vloerverwarming

U heeft nooit meer last van koude voeten in huis wanneer u een marmoleum vloer combineert met vloerverwarming. Een van de vele voordelen van een marmoleum vloer: u kunt probleemloos het comfort van vloerverwarming ervaren. Zo heeft u heerlijk warme voeten, ook in de winter.

Wat zijn de nadelen van deze vloer?

• U mag geen oneffenheden in de basisvloer hebben

Een marmoleum vloer kan niet zomaar over elke basisvloer gelegd worden. De ondergrond moet egaal zijn, anders is het resultaat minder mooi en gaat de vloer minder lang mee. Bobbels en putjes wilt u niet in uw nieuwe vloer. Het egaliseren is dus extra werk en daarmee extra kosten, maar daar krijgt u een prachtige marmoleum vloer voor terug.

• Een marmoleumvloer is niet waterdicht

Water en vocht zijn geen goede match met deze vloer. Heeft u iets gemorst? Ruim het dan gelijk op om vlekken te voorkomen.

De collectie marmoleum vloeren van Hado Textiel

Hebben de voordelen van deze vloer u al overgehaald? Ontdek de collectie marmoleum vloeren van Hado Textiel. Wij hechten veel waarde aan het directe contact met onze klanten en nemen daarom alle benodigde stappen om voor u de ideale vloer te vinden en te installeren. Hado Textiel is een authentiek familiebedrijf, waarbij wij persoonlijk verantwoordelijk zijn voor het leggen en opmeten van de vloeren. Op deze manier garanderen we u uitstekende service en hoogwaardige kwaliteit. We verwelkomen u graag in onze winkel voor verdere toelichting en advies.

Ik zoek een marmoleum vloer.

Kom langs in onze showroom.

Chat openen
👋 De klantenservice van Hado Textiel staat voor u klaar! Stuur ons gerust een bericht via WhatsApp