Skip links

De vloertrends van 2022

Net als de trends voor de woonkamer, badkamer en slaapkamer komt ook de vloer ruim aan bod. Een vloer vormt letterlijk en figuurlijk de basis voor uw interieur. Welke vloeren worden veel gelegd in 2022? Zitten er veel nieuwkomers in de lijst van vloertrends in 2022 of komen de favorieten weer terug? We zetten de meest populaire vloeren op een rij.

 

 • Een visgraat vloer

  Dit type vloer is echt een blijvertje. De visgraat blijft winnen aan populariteit en zal voorlopig niet uit het lijstje verdwijnen. De vloer, waarin de planken onder een hoek van 45 graden worden neergelegd, past namelijk in allerlei woonstijlen. Dit type vindt zijn oorsprong in kastelen en landhuizen en is zo een perfecte match voor een klassieke inrichting. Maar ook in een modern of industrieel interieur komt de visgraat goed tot zijn recht. De planken zijn vaak gemaakt van laminaat, aangezien dat aanzienlijk scheelt in vergelijking met houten planken.

 

Lijkt een visgraat vloer u een mooie aanvulling voor in uw woning? Lees hier meer over de voor- en nadelen van een visgraat vloer.

 

 • De Hongaarse punt
  Deze vloer zou u het broertje of zusje van de visgraat vloer kunnen noemen. Ze komen namelijk erg overeen. Het verschil: de Hongaarse punt wordt in een andere hoek gelegd, namelijk 60 graden in plaats van de 45 graden bij de visgraat. Die grotere hoek geeft een strakkere uitstraling en zorgt voor meer rust voor het oog.

 

Waarom dit type vloer de Hongaarse punt wordt genoemd blijft een raadsel. Het patroon komt namelijk uit het oude Italië.   

 

 • De PVC vloer
  Ook de PVC vloer is niet weg te denken uit de woonkamers in 2022. Deze vloeren zijn bijna niet meer van echt hout te onderscheiden, ontzettend makkelijk in onderhoud en een goede combinatie met vloerverwarming. Voeg daar de geluiddempende factor en vochtbestendigheid aan toe en een PVC vloer is voor veel mensen de ideale vloer in huis. Bovendien speelt het duurzame aspect bij PVC vloeren voor veel consumenten mee. Aangezien een PVC vloer erg lang mee gaat, wordt deze gezien als een van de duurzame vloeropties.

  Ten slotte bestaat de PVC vloer er in allerlei soorten en maten, waarmee u uw creativiteit de vrije loop kunt laten. Er zijn veel mogelijkheden in kleuren, vormen en materialen waardoor dit type vloer een veelzijdige styling mogelijk maakt. Kies uit een lijmvloer of een klikvloer. Ga voor donkere tinten of lichte kleuren. Verdiep u in visgraatpatronen of rechte planken. De opties met een PVC vloer zijn eindeloos. Bekijk het aanbod van Hado Textiel.

 

 • Een vloer van natuurlijke materialen
  Ook deze trend is niet nieuw in de vloertrends 2022 en is in het hele huis terug te vinden: het gebruik van natuurlijke materialen. In deze soms hectische en drukke tijden zorgen ze namelijk voor rust en sfeer in huis. Denk aan kleuren uit de natuur, organische vormen en materialen van steen en hout. Bij het uitkiezen van een vloer zien we eveneens steeds vaker natuurlijke materialen terugkomen. Houten vloeren zijn tijdloos en een aanvulling voor ieder interieur. Ze zijn in diverse soorten en maten beschikbaar waardoor er voor iedereen een houten vloer bij zit passend in zijn of haar woning.

 

Vind de vloertrends van 2022 bij Hado Textiel

Kom langs in de showroom van Hado Textiel in Hilvarenbeek en bekijk onze collectie vloeren. Neem de vloersoorten grondig onder de loep, voel de materialen en vergelijk kleuren om de perfecte vloer voor uw woning uit te kiezen. De keuze is enorm, daarom staan wij voor u klaar met antwoord op al uw vragen en passend advies.  

 

Het is tijd voor een nieuwe vloer.

Bekijk het assortiment

Chat openen
👋 De klantenservice van Hado Textiel staat voor u klaar! Stuur ons gerust een bericht via WhatsApp