Skip links

De juiste raamdecoratie kopen voor uw ruimte met deze checklist

U zit midden in een verhuizing: de verf zit op de muren, de vloer ligt erin en de indeling is bepaald. Nu is het tijd de nieuwe inboedel uit te kiezen, inclusief de raamdecoratie. Of u hebt besloten uw ruimte een complete make-over te geven met nieuwe gordijnen. Kortom: het is tijd een blik te werpen op uw raambekleding. Want hoe maakt u de juiste keuze bij het kopen van raamdecoratie? Volg de stappen van onze checklist en u heeft gegarandeerd de juiste stof voor uw ramen hangen.

 

 • Stap 1: neem de sfeer van de ruimte onder de loep
  Werp een blik op uw inrichting en bepaal welke stijl u heeft gevolgd. Zijn uw meubels industrieel, urban of juist modern? Staat kleur centraal in uw woonkamer of houdt u het liever bij neutrale kleuren als wit en beige? Met de juiste raamdecoratie maakt u uw ruimte helemaal af. Zo komen shutters goed tot hun recht in een moderne inrichting en dragen overgordijnen bij aan de sfeer van een klassiek ingerichte ruimte.

 

 • Stap 2: bepaal wat mogelijk is bij uw raam
  Ramen zijn er in allerlei soorten en maten. Er zijn de klassieke vierkante ramen maar in sommige huizen zijn bijvoorbeeld ook ronde, vijfhoekige of zeshoekige vensters te vinden. Voor u de perfecte raamdecoratie al in uw winkelmandje gooit, is het slim na te gaan wat mogelijk is bij het raam dat u wilt bekleden. Plissé en dubbele plissé zijn bijvoorbeeld erg geschikt voor bijzondere raamvormen. Let niet alleen op de raamvorm maar ook op het mechanisme. Zo zijn voor een draaikiepraam plisségordijnen handig.

Wist u dat u raambekleding op kunt hangen zonder de boor en schroeven erbij te pakken? Er zijn bijvoorbeeld plakstrips en klemmen om gordijnen toch stevig op te hangen zonder gaten te boren.

 

 • Stap 3: bepaal de hoeveelheid lichtinval
  Nu u de sfeer van de inrichting en de vorm van het raam onder de loep heeft genomen, is het tijd te kijken naar de eigenschappen van de raambekleding. Er is bijvoorbeeld onderscheid tussen verduisterende gordijnen en gordijnen die veel licht doorlaten. Zoekt u raambekleding voor een pikdonkere slaapkamer? Kies bij het kopen van raamdecoratie dan dikke gordijnen of een rolgordijn zodat er zo weinig mogelijk zonnestralen langs glippen. Wanneer de ruimte aan de zonkant van het huis ligt en het kwik in de zomer snel stijgt als de zon schijnt, is het slim warmtewerende raamdecoratie te nemen zoals rolgordijnen en paneel- of vouwgordijnen.

 

 • Stap 4: check de isolatie
  Loopt iedereen bij u in huis rond met drie paar sokken, wollen truien en dikke dekens in de winter? Geef de isolatie een boost met de juiste gordijnen. Zeker wanneer uw woning niet goed geïsoleerd is, houdt de dikke stof de warmte binnen en de kou buiten. Kies bij het kopen van raamdecoratie voor uw ruimte bijvoorbeeld voor klassieke overgordijnen met isolerende voering.

 

 • Stap 5: controleer de hoeveelheid vocht en vuil in de ruimte
  Ook in de badkamer en de keuken zitten ramen die graag een jasje willen. En die raambekleding moet goed tegen een stootje kunnen: vuil en vochtigheid moeten geen probleem zijn. Houd daar rekening mee bij uw aankoop en kies voor een stof die makkelijk te onderhouden is, zoals plisségordijnen.

 

Raamdecoratie kopen bij Hado Textiel: in allerlei maten en voor allerlei budgetten

Onze showroom hangt vol met gordijnen, jaloezieën, shutters, inbetweens en ga zo maar door. Kortom: ons aanbod is erg divers. Zo hebben wij voor elk raam en voor elk budget een optie. Kom langs in onze showroom. Voel de stof met eigen handen, oefen met alle mechanismen en vergelijk kleuren. Op deze manier is raamdecoratie kopen voor uw ruimte een eitje.

 

Mijn ramen hebben bekleding nodig.

Bekijk het assortiment

Chat openen
👋 De klantenservice van Hado Textiel staat voor u klaar! Stuur ons gerust een bericht via WhatsApp