Skip links

De beste vloer kiezen doet u zo

Een kamer inrichten begint bij de basis: het kiezen van de vloer. Muren kunt u verven en meubels vervangen, maar een nieuwe vloer leggen is geen klus die zo geklaard is. Welke optie is de beste vloer voor uw kamer? Volg ons stappenplan en zorg dat u de mooiste vloer voor uw ruimte op de grond heeft liggen.

Stap 1: in welke kamer komt de vloer?

Een vloer in een badkamer moet hele andere omstandigheden trotseren dan eentje in de slaapkamer. Ga daarom eerst na in welke kamer de vloer komt bij het kiezen van een vloer.

Zo is het handig als de vloer in de woonkamer krasbestendig en makkelijk te onderhouden is aangezien u deze ruimte volop gebruikt. Zeker wanneer u kleine koters of huisdieren rond heeft rennen moet de vloer tegen een stootje kunnen. Vloeren als PVC, laminaat of parket zijn dan goede opties. Deze vloeren zijn bovendien bijna niet meer van echt hout te onderscheiden. Een goede optie dus als u die natuurlijke houtlook wilt in uw ruimte.

In de badkamer ontkomt u niet aan vochtige omstandigheden. Hout en vocht zijn geen goede combinatie. Een stenen of PVC-vloer daarentegen zijn betere keuzes. Met name stenen tegels zijn met een nat doekje zo weer schoon en bovendien erg hygiënisch.

Ook in de keuken wordt vaak volop geleefd, en natuurlijk gekookt. Spetters en vlekken horen daar nu eenmaal bij. Het is slim een vloer te kiezen waar u vlekken makkelijk mee weghaalt en die zo weer smetteloos is. Steen, laminaat of PVC is dan uw beste vriend.

Ten slotte mag de slaapkamer niet ontbreken. Voor deze kamer is het vooral van belang dat de vloer geluiddempend is aangezien we vaak op de eerste verdieping in het huis slapen. Vloeren als PVC, vinyl of tapijt zijn voor de hand liggende opties.

Stap 2: welke materiaalsoort kiest u?

Hout, laminaat, PVC, marmoleum, tapijt: er is ontzettend veel keuze in de wereld van vloeren. Bij het kiezen van een vloer spelen bepaalde zaken mee bij de verschillende materiaalsoorten. Wilt u bijvoorbeeld warme voetjes in de winter met vloerverwarming? De vloer moet de warmte goed doorlaten. Een vloer met een sterk isolerende werking is dan geen goede combinatie. Steen, vinyl of PVC daarentegen wel. Bovendien speelt uiteraard uw budget mee. Voor een houten vloer legt u vaak meer neer dan voor materialen als PVC.

Denk ook na over of u de vloer zelf wilt leggen. Sommige vloeren vragen namelijk om een meer deskundige hand, zoals bij hout en tegels.

Stap 3: welke kleur staat goed?

Naast het type kamer en de materiaalsoort is de kleur van belang bij het kiezen van een vloer. Een lichte kleur doet de kamer ruimer ogen, terwijl een donkere kleur juist voor warmte of een chiquere uitstraling zorgt. Houd verder rekening met de lichtinval in de kamer: deze bepaalt voor een groot deel de look aangezien de kleur benadrukt wordt. Bij veel lichtinval oogt de vloer lichter terwijl de vloer met weinig zonnestralen erop juist donkerder lijkt.

Werp ook een blik op het plafond en de muren. Zijn deze in harmonie met de vloer? Stem de vloer af op het plafond en de muren voor een complete inrichting.

Het aanbod vloeren van Hado Textiel

Welk type kamer, materiaalsoort en kleur u ook wilt, het assortiment van Hado Textiel biedt u een ruime keuze. Breng een bezoekje aan onze showroom en bekijk alle vloeren van top tot teen om zo de juiste vloer te kiezen voor uw ruimte.

Ik twijfel over de juiste vloer. 

Kom langs en wij helpen u graag verder. 

Chat openen
👋 De klantenservice van Hado Textiel staat voor u klaar! Stuur ons gerust een bericht via WhatsApp