Skip links

De beste tuinkussens kopen voor uw tuin: zo doet u dat

Het voorjaar begint nu echt: het warme weer is op komst. U kunt weer heerlijk in de tuin zitten. Een fijne aanvulling op uw tuinmeubilair zijn buitenkussens. Hado Textiel vertelt waar u allemaal op moet letten bij het kopen van tuinkussens.

Waar moet u allemaal op letten bij het kiezen van buitenkussen?

• De kleur, de stof en het ontwerp moeten passen bij de rest van de tuin

Bij het kopen van tuinkussens staat het comfort bovenaan: de kussens moeten uiteraard comfortabel zitten. Maar u kiest naast het zitcomfort ook voor de uitstraling; de buitenkussens moeten immers wel bij de rest van uw tuin passen. Denk aan kleuren en patronen die goed aansluiten bij het geheel.

Kijk verder naar de grootte; waar komen de kussens te liggen? Zijn ze te vinden op de loungebank of zijn ze een aanvulling voor de tuinstoelen? De keuze maakt uit voor het formaat van de kussens; heeft u grote of kleine nodig? Wanneer u er een zoekt voor bijvoorbeeld een houten meubel, is het belangrijk dat het kussen wat dikker is zodat u comfortabel zit. Wanneer een stoel al gevoerd is, wordt het meer een sierkussen en is de uitstraling vooral belangrijk.

Ze moeten bestand zijn tegen de weersomstandigheden

Legt u de kussens vol in de open lucht of liggen ze op meubilair onder een overkapping? Waar de kussens ook komen te liggen, het is bij het kopen belangrijk dat u tuinkussens kiest die weerbestendig zijn. Kies voor materialen die tegen allerlei weersomstandigheden kunnen: regen, zonlicht en viezigheid. In Nederland kan het weer zo omslaan en bent u niet altijd op tijd met het weghalen van de kussens voor de regen begint. U wilt ook niet dat de kussens verslijten door zonlicht dat erop schijnt, of dat er onuitwasbare vlekken in de stof komen omdat het kussen niet vuil- en waterafstotend is. Katoen is bijvoorbeeld een materiaal dat erg zacht is en waar u heerlijk in kunt neerploffen, maar het verkleurt wel sneller. Polyester daarentegen is beter bestand tegen verkleuring, aangezien het materiaal beter tegen UV-straling kan.

Berg de kussens op als u ze niet gebruikt: zo gaan ze een stuk langer mee. Zijn ze vochtig van de regen? Laat ze dan eerst drogen, anders heeft u kans op schimmelvorming.

Kunnen de tuinkussens tegen viezigheid?

De vraag of de buitenkussens vies mogen worden speelt uiteraard mee. Bij het kopen van tuinkussens is het belangrijk te kijken of ze uitwasbaar zijn. Buiten komen er immers allerlei viezigheden voorbij: van zand tot vogelpoep tot een glas drinken dat omgaat, u wilt het allemaal uit kunnen wassen. De tuinkussens moeten tegen een stootje kunnen: gemorst eten of drinken, schoenafdrukken, de vieze pootjes van huisdieren. De buitenkussens van Hado Textiel maakt u eenvoudig schoon. Borstel ze eerst even af en maak ze daarna schoon met een schoonmaakoplossing van zacht zeep en water. Zo zijn ze binnen een handomdraai weer netjes.

Nog steeds niet helemaal schoon? De kussens van Hado Textiel zijn makkelijk uit te wassen, aangezien elk kussen een rits heeft en u zo makkelijk de hoes eraf haalt. Lees wel altijd eerst het label van het kussen.

Het assortiment buitenkussens van Hado Textiel

Hado Textiel maakt de buitenkussens in het eigen atelier. Zo bent u ervan verzekerd dat u bij het kopen tuinkussens op maat krijgt. Op deze manier heeft u tuinkussens volledig op maat naar uw wensen. U maakt eenvoudig de keuze voor uw loungeset of andere tuinmeubelen, met stoffen die speciaal voor buiten geschikt zijn. Kies kussens van het merk Sunbrella en ontdek het uitgebreide assortiment aan kleuren en patronen. Of kijk tussen de Sunproof Outdoor stoffen van Trekatex bij het kopen van uw tuinkussens. Door de hoge norm op deze stoffen bent u ervan verzekerd dat de stof lang fris en aangenaam blijft.

Ik wil tuinkussens kopen voor mijn tuin.

Neem een kijkje in onze showroom.

Chat openen
👋 De klantenservice van Hado Textiel staat voor u klaar! Stuur ons gerust een bericht via WhatsApp