Skip links

5x waarom: zonwering voor binnen met raamdecoratie

De warme dagen komen er weer aan met volop zon. U wilt het in huis lekker koel houden door te kiezen voor de juiste zonwering. Kiest u voor wering buiten of binnen? Hado Textiel vertelt wanneer zonwering voor binnen het beste past bij u en uw woning.

Het verschil tussen buiten- en binnenzonwering

U wilt in de lente en zomer niet liggen puffen en steunen van de warmte op de bank of in bed. Met de juiste zonwering voorkomt u dat. Zonwering voor binnen is vooral als decoratie voor uw huis en houdt ook enige mate van warmte buiten. Zo heeft u een comfortabel leefklimaat en hoeft de airconditioning niet op volle kracht te blazen, wat de portemonnee ten goede komt.

De meest effectieve manier van warmte in huis vermijden is met buitenzonwering. Toch geeft binnenzonwering zeker wat verkoeling, en zorgt het bovendien voor meer sfeer in huis. Buitenzonwering is er bijvoorbeeld in de vorm van rolluiken of screens. Bij zonwering voor binnen kiest u bijvoorbeeld uit shutters en lamellen. Raamdecoratie bepaalt mede de sfeer in uw woning. Waarom u raamdecoratie voor binnen wilt kiezen als zonwering, leggen we uit in deze blog.

Raamdecoratie - Zonwering voor binnen - Hado Textiel

Waarom kiezen voor zonwering binnen in de vorm van raamdecoratie?

• Privacy

Met raamdecoratie die ook dient als zonwering voor binnen zorgt u voor privacy in huis. U houdt pottenkijkers buiten, terwijl niet gelijk al het licht geblokkeerd wordt.

• Tegenhouden van de warmte

Met raamdecoratie houdt u de warmte van de zon tegen. Bovendien is het bescherming tegen uv-straling en beschermt u zo meubels in huis tegen de felle zonnestralen waardoor het meubilair kan verkleuren.

• Stijlvolle toevoeging

Welke raamdecoratie u kiest, draagt voor een groot deel bij aan de sfeer in de woning. Zonwering voor binnen kan daarmee een mooie toevoeging zijn op uw interieur. Kies voor strakke raamdecoratie, iets moderns of juist een klassieke uitstraling: de keuze is enorm.

• Veel opties in raamdecoratie voor zonwering voor binnen

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om uit te kiezen wanneer u zoekt naar binnenzonwering. Zo is er altijd raamdecoratie die past bij u en uw woning.

• Optimaal gebruiksgemak

Zoekt u raamdecoratie die u nog makkelijker bedient? Kies bijvoorbeeld voor de elektrische uitvoering en geniet van een optimaal gebruiksgemak.

Wat zijn de opties in raamdecoratie voor zonwering binnen bij Hado Textiel?

  • Shutters: shutters hebben een unieke uitstraling, en u kunt er eenvoudig de lichtinval mee regelen.
  • Rolgordijnen: rolgordijnen geven de ruimte een elegante en strakke uitstraling.
  • Jaloezieën: met jaloezieën kunt u licht en privacy makkelijk filteren, en u heeft de keuze uit allerlei looks.
  • Plissé: met plissé bepaalt u de lichtinval makkelijk zelf. Bovendien is het een vorm van raamdecoratie die weinig ruimte in beslag neemt, waardoor deze geschikt is voor veel soorten ramen.

Een belangrijke tip om warmte uit huis te houden op zonnige dagen waarbij het kwik oploopt: doe uw zonwering omlaag vóór de zon schijnt. Houd ramen gesloten bij het gebruik van de zonwering, anders komt de warmte juist naar binnen. Open de ramen pas wanneer het buiten koeler is dan in de ruimte.

Een lichte kleur zonwering voor binnen zorgt verder voor minder warmte dan een donkere kleur raamdecoratie.

Het assortiment zonwering voor binnen van Hado Textiel

Ontdek het grote assortiment zonwering voor binnen bij woonspecialist Hado Textiel. Kijk goed voor welke kamer de raamdecoratie is. In de woonkamer wilt u vaak nog wel wat lichtinval, terwijl de slaapkamer juist goed donker moet kunnen zijn. Check verder het soort raam dat u heeft. Voor een standaard raam zijn er bijvoorbeeld meer mogelijkheden dan voor een draai-kiepraam. Ontdek alle mogelijkheden in onze showroom.

Bekijk al onze opties voor zonwering voor binnen.

Kom langs in onze showroom.

Chat openen
👋 De klantenservice van Hado Textiel staat voor u klaar! Stuur ons gerust een bericht via WhatsApp