Skip links

5x de interieur trends voor 2023

Het nieuwe jaar gaat gepaard met tal van nieuwe trends op het gebied van wonen. Hado Textiel zet op een rij welke interieur trends voor 2023 u niet mag missen. Zo maakt u de inrichting van uw woning weer up-to-date.

De interieur trends voor 2023

Een aantal trends zagen we voorgaande jaren al voorbij komen, maar ook nieuwe ontwikkelingen worden aangestipt. Lees ze allemaal hieronder.

1# Duurzaamheid

Duurzaamheid staat al een aantal jaren hoog op de agenda. Ook in de inrichting van onze woningen zien we die trend terug. Denk aan het kopen van tweedehands meubels. Dat is niet alleen milieuvriendelijk maar zorgt verder voor een persoonlijk interieur: u koopt immers niet iets waarvan er tientallen in de winkel staan. Een andere manier in te haken op deze duurzame interieur trend van 2023 is het aanschaffen van nieuwe meubels die op een duurzame manier zijn ontwikkeld. Voorbeelden daarvan zijn meubels die meerdere functies in één hebben: een tafel en werkplek samen, een bed dat ook een opbergruimte is of een kast die eveneens functioneert als bureau.

 

#2 Natuurlijke look

Ook deze ontwikkeling klinkt ons niet vreemd in de oren: het kiezen van een natuurlijke look voor in de woning. De materialen en kleuren sluiten aan bij de natuur. U maakt dan bijvoorbeeld veel gebruik van aardetinten, hout of groen (in de vorm van planten). Alles samen zorgt voor een rustgevende uitstraling. Een ander kenmerk van deze interieur trend in 2023 is organische vormen: ronde en zachte vormen geven rust.

 

De vloer is een belangrijk onderdeel van uw inrichting. Neem een kijkje in onze collectie vloeren met bijvoorbeeld een houtlook.

 

3# Kleurvolle muren

Deze trend is het tegenovergestelde van de rust en kalmte van de natuurlijke look: gewaagdere kleuren die doorgetrokken worden naar het plafond. Wit en beige zijn lang niet altijd meer de eerste keuzen voor de muren. Uitgesproken kleuren komen terug op de muren of als accentkleur in de kozijnen of deuren. Ook in de raamdecoratie zoals gordijnen hoeft u niet meer bang te zijn een gewaagde toon te kiezen.

 

In het ruime assortiment gordijnen bij Hado Textiel vindt u de juiste raamdecoratie voor uw woning.

 

#4 Minimalistische look

Less is more. Dat zien we ook terug in een van de interieur trends voor 2023. Een inrichting die in het teken staat van functionaliteit en comfort. De ruimte is opgeruimd en ingericht met een beperkt aantal meubels en accessoires. Met sobere kleuren, strakke vormen en ingetogen materialen creëert u rust en balans. De ruimte is zo praktisch en functioneel aangezien er minder is om schoon te maken. Met een modern en strak interieur vermindert u het aantal prikkels, zodat u in uw woning goed tot rust komt.

 

Het omgekeerde van de minimalistische look is maximalisme: gewaagde kleuren, opvallende accessoires en vormen die in het oog springen.

 

#5 Kunststof kozijnen

De laatste van de interieur trends van 2023 die we graag onder de aandacht brengen is kunststof kozijnen. Dit type kozijnen komt met veel voordelen: ze isoleren goed, gaan lang mee en vragen om weinig onderhoud. Met kunststof kozijnen neemt u bovendien duurzaamheid mee in uw beslissing: zo zijn ze goed recyclebaar en is er geen houtkap nodig voor de productie zoals bij houten kozijnen. Bovendien is om de zoveel tijd schilderen bij kunststof niet nodig en bij hout wel.   

 

Ook bij kozijnen is wit lang niet meer de standaard. Zwart, donkergroen of houtkleur zijn andere populaire opties.

 

Inspiratie opdoen voor uw inrichting?

Kom langs in onze showroom. Bekijk, voel en ervaar onze stoffen en kleuren. We helpen u graag met het uitzoeken van de beste materialen voor uw woning.

Ik zoek inspiratie. 

Kom langs in de showroom

Chat openen
👋 De klantenservice van Hado Textiel staat voor u klaar! Stuur ons gerust een bericht via WhatsApp