Skip links

4 tips voor hergebruik van uw oude textiel

Velen van ons gaan het nieuwe jaar in met een grote schoonmaak. We doorzoeken kasten, lades en dozen op zoek naar spullen die we eigenlijk niet nodig hebben. Zo komt u ook oud textiel tegen. Denk aan versleten lakens, te kleine kleding en kapotte knuffels. Uw eerste gedachte is misschien: opgeruimd staat netjes. Maar wandel niet te snel naar de grijze container. Blaas het textiel nieuw leven in. Hoe hergebruikt u textiel? Wij geven vier tips.

Hergebruik van textiel: er is van alles mogelijk

Dat we oud textiel naar de textielbak brengen is al jaren doodnormaal. Maar wist u dat u met die oude stoffen nog ontzettend veel nieuws kunt maken? Pak er een schaar en naald en draad bij en ga aan de knutsel. Nieuwe creaties hoeven lang niet altijd ingewikkeld te zijn. Wij zetten er een paar voor u op een rij:

 

Wat kunt u allemaal als oud textiel hergebruiken?
Oud textiel bestaat uit van alles en nog wat. Denk aan: kleding, dekens, gordijnen, lakens of kussens. Eigenlijk alles wat uit stof bestaat kunt u omtoveren tot iets nieuws.

 

Tip 1: vul uw schoonmaakspullen aan met een poetsdoek

Hier hoeft u geen hoogwaardige knutseltalenten of bruisende creativiteit voor te hebben. Knip het stof in kleinere stukken en gebruik het makkelijk om oppervlakken schoon te maken. U maakt eenvoudig zelf een lading poetsdoeken van oud textiel. Scheelt u weer een tripje naar de winkel.

Tip 2: update uw garderobe met kledingstukken

Zeker wanneer u handig bent met een naaimachine tovert u oud textiel makkelijk om tot gloednieuwe kledingstukken. Grote kledingstukken als een broek of trui vergen wat meer tijd en materiaal, maar er zijn ook genoeg kleine dingen die u kunt maken om de garderobe aan te vullen. Denk aan simpele tassen, scrunchies voor in het haar of sieraden van stof. Zo loopt u rond met een nieuw en uniek kledingstuk, volledig gemaakt van oud textiel.

Hergebruik van textiel

Tip 3: maak de kleine blij met een kersverse knuffel

Verzamel al uw oude textiel bij elkaar en hergebruik het om een kersverse knuffel van te maken. Tegenwoordig zijn knuffelbeesten die uit verschillende kleuren en patronen bestaan helemaal niet gek meer. En u zult zien dat uw kind er net zo blij mee is als met een nieuwe knuffel uit de speelgoedwinkel. Zo spaart u het oude textiel en bespaart u op de kosten. Twee vliegen in een klap.

Tip 4: maak ervan wat u wilt

Wij noemden al een paar opties, maar natuurlijk kunt u oud textiel hergebruiken zoals u wilt. Denk aan etuis, stoffen schaaltjes of andere handige items. Er bestaat zelfs iets als een herinneringsquilt: een kleed van textiel met grote emotionele waarde. Zo kunt u bijvoorbeeld de oude kledingstukken van een overleden familielid omvormen tot een prachtig kleed. Op deze manier koestert u al de herinneringen en hoeft u het textiel niet naar de grijze bak te brengen.

Voor het beste textiel komt u langs bij Hado Textiel

Heeft u in uw enthousiasme de oude gordijnen van de ramen getrokken om nieuwe creaties te maken, en bent u op zoek naar een nieuw paar? Kom langs in onze showroom en bekijk onze voorraad aan textiel. Bij ons vindt u textiel in alle soorten en maten: kussens, gordijnen, doeken, kleden, et cetera. Shop textiel van de beste kwaliteit waar u later weer gloednieuwe creaties mee maakt.

Chat openen
👋 De klantenservice van Hado Textiel staat voor u klaar! Stuur ons gerust een bericht via WhatsApp